furnified

hé daar! het is even geleden dat ik nog eens een belgisch merk aan jullie voorstelde. bij deze: furnified.

5 years ago
de sofa die me als eerste opviel

ik leerde furnified zo ’n 5 jaar geleden kennen – niet zo heel lang na de oprichting in 2015. wat mij vooral opviel? hun betaalbare vintage look. ik denk dat zij toen enkel een paar dressoirs en sofa’s aanboden, nu is hun collectie véél uitgebreider.

ik weet nog hoe een vriendin en ik naar hun showroom – eerder een soort kelder van een woning – reden. zij had interesse in een kast, ik in de zetel (gordon – cognac). het was een aangename kennismaking en ik bestelde de zetel.

antwerp – amsterdam

ondertussen is furnified een heel stuk uitgebreid en hebben ze een grote selectie aan meubels en accessoires. met hun 2 showrooms – eentje in antwerpen en in amsterdam – zijn ze erg gegroeid in de laatste 5 jaar.

die vintage look blijven ze behouden en de betaalbaarheid van de meubels ook. het zijn natuurlijk niet de goedkoopste stukken, maar je koopt toch wel een uniek meubel voor een mooie prijs.

inhouse design

het ontwerpen van de meubels gebeurt volledig inhouse. de ontwerpideeën komen nog steeds van de oprichter, dimitri, in samenwerking met enkele productontwikkelaars. inspiratie haalt hij uit design, architectuur, reizen en natuur.

de productie van furnified meubels gebeurt in verschillende ateliers wereldwijd. de tussenschakels naar de showroom, webshop en consument worden zo klein mogelijk gehouden zodat ook de prijs laag blijft.

furnified werkt vooral met capsule-collecties. dit zijn kleinere collecties die worden afgestemd op de huidige trends.

collection

toen ik furnified 5 jaar geleden leerde kennen denk ik dat vooral de cognac sofa, de oskar dressoir en misschien ook een salontafel met marmer look populair was. nu hebben ze veel meer.

hun gamma werd uitgebreid met nog meer sofa’s, stoelen en eettafels. je vindt er heel leuke kasten – open of dicht, met schuiven of deurtjes. de ene heeft die retro look al wat meer dan de andere. ook accessoires zoals verlichting, tapijten of kussens werden toegevoegd aan het gamma. van hun posters/art ben ik ook wel fan!

where to go?

in antwerpen is de furnified showroom in de buurt van kinepolis, op de noorderlaan nummer 31. in amsterdam zitten ze in het noorden van de stad in de scannerstraat 7.

Een gedachte over “furnified

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s